Joris Dejavu

Wat voor DJ ben je?

“Iemand met een voorliefde voor een vuige groove. Dat maakt m’n muzikale spectrum heel breed, je kunt wel zeggen dat funk de basis vormt, daarnaast draai ik soul, hip hop, jazz, reggae, rock, latin, afro-beat, house, chansons en breaks.”

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

“Begin jaren ’90 begon ik als hip hop-dj, de stap naar funk is dan snel gemaakt. Toen de golden era van de hip hop een beetje op z’n eind liep merkte ik dat m’n platenverzameling steeds diverser werd. Ik draaide steeds minder stijlvast. Dat resulteerde eind jaren ’90 in een clubavond waar alles werd gedraaid met een funky ruggengraat: funk, hip hop, jungle, reggae en alles wat daartussenin te vinden was.”

“Diversiteit is nog steeds datgene wat m’n smaak kenmerkt, van CSN&Y tot Tribe, van Horace Andy tot Tito Puente en van Jacques Brel tot Pete Rock & CL Smooth.”

Hoe ziet muzikaal gezien jouw ideale avond er uit in de dj-booth?

“Dat is een avond waar ik zowel de diepte in duik en, afhankelijk van het publiek, de breedte verken. Ik vind het onwijs lekker om lange sets te draaien en m’n publiek stukje bij beetje mee te nemen in een trip. Mijn ideale set is verrassend zonder de groove te verliezen, druipt van de funk en doet het publiek alleen maar verlangen naar meer.”

  • Hiphop
  • Franstalig
  • Beats & Breaks
  • Soul & Funk

De uurprijs van deze dj is €100,-.

Naast de dj ook apparatuur nodig? Funky Vinyl verhuurd alles omtrent licht, geluid en dj-gear. Neem contact op over de mogelijkheden en prijzen.

Tien van mijn favoriete tracks op Spotify