Tim Jules

Wat voor DJ ben je?

Een dj met een grote selectie aan uiteenlopende muziek, maar waar funk-ritmes toch de boventoon voeren. Die ritmes kun je terugvinden in alle soorten stijlen.

Wat is je muzieksmaak en achtergrond?

Toen ik jong was luisterde ik heel veel stoned met vrienden naar hiphop van artiesten als Madlib & A Tribe Called Quest. Ook hadden we Fruity loops (een muziek-programma) waar we nachten eindeloos beats mee maakten. Voor die beats hadden we samples nodig die we veelvoudig in de jazz muziek vonden. Toen ik naast de zoektocht naar goede samples ook jazz als muziekgenre begon te waarderen begon voor mij de wil om nieuwe muziek te ontdekken pas echt. Toen leerde ik Rednose Distrikt kennen. Een collectief die eclectisch draaien tot een bijzonder level bracht.
Van hiphop naar soul naar jazz naar instrumentale beats naar disco naar house naar funk naar afrobeat. Constant verassend uit de hoek komend. Dit was voor mij de inspiratie om te beginnen met draaien. Dat begon met instrumentale hiphop beats en house met disco invloeden. Ook de ritmische aspecten van Latijnse en Afrikaanse muziek beviel me onwijs dus die zullen ook niet snel ontbreken in mijn sets. Maar waar mijn liefde toch echt bizar naar boven kwam en komt is funk & disco.

Hoe ziet muzikaal gezien je ideale avond er uit in de dj-booth?

Een avond waar het geluid aangenaam klinkt en het publiek open staat voor meerdere soorten muziek en verassingen. Een avond waar echt een “dialoog” ontstaat tussen het publiek en de dj.

De uurprijs van deze dj is €125,-.

Naast de dj ook apparatuur nodig? Funky Vinyl verhuurd alles omtrent licht, geluid en dj-gear. Neem contact op over de mogelijkheden en prijzen.

Een greep van mijn favoriete tracks op Spotify

TBA